static menu2

Traject

Al meer dan 20 jaar maakt Toneelgroep Traject met enthousiasme en passie voorstellingen. Even belangrijk als de voorstelling zelf is de weg om er te komen, vandaar de naam Traject. Aan die weg wordt veel aandacht besteed. Onder leiding van een professionele regisseur werken de spelers gedurende langere tijd intensief aan een voorstelling, waarbij spelplezier, spelontwikkeling en motivatie voorop staan. De kern van Traject wordt gevormd door 3 vaste leden. Zij hebben de producties volledig in eigen hand: repertoirekeuze, decorbouw, publiciteit, enz. Per voorstelling worden indien nodig spelers van buiten aangetrokken.

In principe speelt Traject bestaande stukken. In het verleden zijn echter ook voorstellingen gemaakt op basis van een geïmproviseerde verhaallijn rond een thema. Uitgangspunt is altijd dat een stuk “ergens over moet gaan”.

Repetities

Traject heeft momenteel een vaste repetitieruimte in Breukelen. Daar repeteert de groep in principe iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur. Indien nodig (en dat is het natuurlijk meestal) worden extra repetities gepland. Daarnaast vindt er in elke repetitieperiode een weekend plaats om met z'n allen van vrijdagavond tot en met zondagmiddag extra hard aan een stuk te werken.

Spelers

Toneelgroep Traject bestaat uit Michel Stoeltie, Karel van Buuren en Ingrid Wennink.
Mark van den Reek is als regisseur, schrijver en speler ook al jaren bij Traject betrokken.

Spelers die naar aanleiding van wat ze over Toneelgroep Traject gelezen hebben enthousiast zijn geworden kunnen contact met ons opnemen.

Traject bij u thuis

De Grootvizier

Toneelgroep Traject heeft ook een huiskamervoorstelling in het repertoire opgenomen; de eenakter "De Grootvizier" van René de Obaldia. In een aantal korte scènes ontwikkelt zich een verhouding tussen drie mensen: Paul, Jan en Tineke. Paul is de koning en Jan de raadsheer, Hormonius. Als de koning vraagt naar zijn roemrijke voorvader, overhandigt Hormonius hem een brief. Dan dreigt het spel te ontaarden in een klucht met Tineke in de hoofdrol, waarvan niemand de afloop kan voorspellen.

Inmiddels is deze voorstelling al een aantal malen succesvol gespeeld. Speelduur ca. 30 minuten. Slechts een paar vierkante meter vloeroppervlak is voldoende.
Meer weten? Bel dan naar 06-51387861.

Plaatje van de flyer

Fred en De verbouwing
2018/2019

Plaatje van de flyer

De Kopvoeter
2017

Plaatje van de flyer

Wat jij niet ziet
2016

Plaatje van de flyer voorstelling 2013

God Van De Slachting
2013

Plaatje van de flyer voorstelling 2012

Tafelmanieren
2012

Plaatje van de flyer voorstelling 2011

Post / God in Frankrijk
2011

Plaatje van de flyer

Hedda Gabler
2010